Attraktivt arbejdsbord

Det uundværlige spisebord (foto traevarer.dk)
Det uundværlige spisebord (foto traevarer.dk)

Når man sidder ved sit arbejdsbord, skal det ikke være fyldt med andre ting, der spreder ens opmærksomhed og giver én en følelse af klaustrofobi. Der er mange, der konstant arbejder ved et rodet arbejdsbord, uden rigtigt at tænke over effekten heraf. De vil måske ligefrem hævde, at mængden af rod ved deres arbejdsbord, ingen effekt har på deres arbejde. Det er ikke sandt, da undersøgelser viser, at ens opmærksomhed bliver spredt, hvis man har for mange ting, der ligger og flyder på sit arbejdsbord. Det første skridt, der skal tages, hvis man vil forbedre ens produktivitet ved sit arbejdsbord, er derfor at få fjernet alt overflødigt på det. Det næste skridt er at vurdere, hvor godt selve ens arbejdsbord er i sin essentielle grundform.

Arbejdsbord med hæve/sænkefunktion

Det er blevet meget moderne at få et arbejdsbord, der har en hæve/sænkefunktion. Med et sådant arbejdsbord kan man hæve sit arbejdsbord, så man kan stå oprejst og arbejde noget af tiden. Ellers kan man sænke sit arbejdsbord, når man vil arbejde siddende. Når man står oprejst og arbejder, så får man strakt kroppen, hvilket får energien til at flyde i kroppen. Energimobiliteten har den effekt, at man føler sig mere produktiv, mens energien flyder.

 

Pas på med mange timer i samme stilling

Den oprejste krop er nemlig i en ’handlingsposition’ frem for i en siddeposition, der kan få kroppen og dermed også hovedet til at blive træt. Der er ikke noget i vejen med at sidde og arbejde ved sit arbejdsbord, men en kombination af at sidde og stå oprejst er nu det optimale, hvad ens ydeevne og generelle sundhed angår.
Når man alligevel sænker sit arbejdsbord, skal man være opmærksom på at sænke det, så det har den optimale højde. Man må ikke sidde og føle at ens skuldre bliver løftet, og så skal man kunne kigge lidt ned på sin skærm.

Find et attraktivt arbejdsbord her
Læs også mere herunder:

En elevationsseng gør livet meget lettere

De rette sofaborde er en investering i et hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *