Et spisebord er symbol for nærvær og detaljesans

Det uundværlige spisebord (foto traevarer.dk)
Det uundværlige spisebord (foto traevarer.dk)

Hvis der er et rum, som man kan sige, forbinder generationer, så er det spisestuen og navnlig et spisebord. Et spisebord lader os hygge om hinanden og giver os tid og plads til at give hinanden den opmærksomhed, som vi fortjener som familiemedlemmer. Familiemedlemmer mødes på kryds og på tværs ved et spisebord, og skal der rigtig hygges, så spørger man altid, og man ikke skal spise en middag sammen. Ofte starter det ud med, at man inviterer hinanden ud og spise, hvis man ikke har kendt hinanden i så lang tid. Det er en måde at mødes på neutral grund.

Det nærværende

Men skal man rigtig hygge, så mødes man hjemme hos hinanden. Det er en måde at sige på, at man nu er rigtig gode venner, og har et nært og tæt forhold. Så lader man hinanden se, hvad det er man kan lide, og hvad det er, man har placeret i sin stue. Et spisebord fungerer derfor som et punkt for både intimitet og samtale. Som stedet, hvor man kan få hinanden at se og i snak.

Intimiteten, roen og snakken

Der findes mange måder at hygge sig på. Det kan være, at man gerne vil hygge med de nære venner over et glas vin. Et glas vin ved et spisebord er som et glas vin over Atlanterhavets skinnende hav. Imellem jer hviler glassene og flasken, imellem jer mulighedernes rum, hvor alt har sit udspring i bordets blanke flader. De blanker flader signalerer, at ingenting er bestemt endnu, og at alt endnu kan lade sig gøre. Ved spisebordet hersker sansen for detaljen, for her er tiden gået i stå. Det er ved et spisebord, at nogen går i stå, mens de tygger på maden og kommer i tanke om noget vigtigt. Noget utalt som ikke er blevet udtalt, og noget som den rette endnu ikke har hørt.

Se på flere flotte traevarer her:

Vin reol – stedet til opbevaring af alle dine gode vine

Vitrineskabe: Sådan bruger du gamle møbler i et moderne hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *