Få en dejlig udendørs plads med altaner

En altan kan bruges hele året rundt (foto minaltan.dk)
En altan kan bruges hele året rundt (foto minaltan.dk)

En varm sommerdag midt i København på 5. sal i en 2-værelses lejlighed. Vinduerne er for længst lukket helt op, men alligevel er det ulideligt varmt at sidde indendørs og arbejde. Du orker ikke at gå helt ned i gården, der alligevel altid ligger i skygge, for så kommer du i tanke om, at du har glemt en flaske vand, der er intet internet til computeren, og så skal du pludselig tisse.

Nej den ideelle løsning er at få en altan, som er et ekstra rum til en lille lejlighed. En altan kan bruges på et utal of måder og kan være et åndehul i en stor by og en trang lejlighed.

 

Altan med multifunktioner

En altan er ikke kun ideel at have en varm sommerdag. Nej en altan kan bruges året rundt. Om sommeren er det dejligt at kunne komme ud og få lidt luft, og man kan lave en hel lille urtehave med små krukker med basilikum, purløg og mynte. Man kan også plante duftende blomster og have et lille bord og et par stole stående, så man kan nyde sin mad udendørs morgen og aften.

Om efteråret kan man smide et par tæpper og en varm sweater over sig og nyde en kølig aften med et godt glas rødvin på altanen – hvis den er overdækket, kan det endda godt småregne uden for, og du kan stadig sidde lunt og godt på din altan.

Om vinteren kan det være koldt at opholde sig i længere tid på altanen, men vasketøjet kan stadig godt hænge ude på et lille tørrestativ og nyde godt af den friske luft, med mindre det er frostgrader og snestorm uden for.

Om foråret kan du nyde de første solskinsmorgener med hjemmelavet morgenmad på altanen, og måske de første spæde solstrejf med en god bog ved hånden. Man kan også overnatte ude, hvis man har mod på det. Bare læg en madras derud og godt med puder og dyner.

Se et udvalg af altaner her

3 thoughts on “Få en dejlig udendørs plads med altaner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *