Gode råd til din boligøkonomi

Du kan spare rigtigt mange penge, hvis du formår at tilrettelægge din boligøkonomi optimalt. Det er derfor vigtigt, at du får styr på denne del af din økonomi. Når vi taler om bolig og lån penge, så er det her, at de fleste bruger flest penge.

Derfor er det også inden for boligøkonomi, at du kan spare de største penge. Og du skal huske på, at hvad der er sparret er tjent. Samtidig er de penge, som du sparer skattefri, hvorfor der er en rigtig god indtjening i en sund boligøkonomi.

Her i artiklen beskrives en masse gode råd til en bedre boligøkonomi, så er det bare med at få disse råd implementeret, så der bliver sparret en masse penge.

Betal dit banklån først

Banklån er betydeligt dyrere end realkredit, hvorfor du skal afbetale dit banklån hurtigst muligt. Og med de lave renter på realkreditlån for tiden, så er denne forskel på renterne mellem disse to typer lån kæmpe stor.

Bor du i et område med stigninger i boligpriserne, så kan det være din bolig er blevet mere værd de seneste år. Kan den pludselig vurderes højere, så kan du låne flere penge i realkreditlån og bruge disse penge på at betale banklånet tilbage.

Det koster lidt i gebyrer og oprettelse af det nye kreditforeningslån, men det kan ofte betale sig at få betalt banklånet tilbage på denne måde.

Ellers er det en god ide at spare lidt ekstra penge sammen de første år efter du har optaget banklånet, så det hurtigt kan blive betalt tilbage. Herefter kan du så slappe lidt mere af med opsparingen, da du ikke har noget dyrt banklån.

De ekstra penge, som du ikke betaler på dit banklån mere, kan du så bruge til at forsøde din tilværelse. Det handler altså om at sætte tæring efter næring.

Variabelt eller fast lån

Har du luft i økonomien, så er et variabelt lån ofte det bedste. Renterne er markant lavere på de variable lån, så du betaler derfor lånet af meget billigere og eventuelt hurtigere.

Sidder du meget stramt økonomisk, kan det dog give ekstra sikkerhed med et fastforrentet lån. Dermed har du klarhed over alle dine udgifter de næste mange år, når det kommer til din boligøkonomi.

Det er dog synd at betale for meget i renter, så har du luften i økonomien, så vælg det variable lån. Skulle renten så stige kraftigt de kommende år, så kan du bruge noget af din opsparing på at betale ekstra af på lånet.

På denne måde rammer en rentestigning ikke så hårdt, og det kan sagtens være, at du stadig har det billigste lån over tid, hvis du har valgt det variable lån. Omvendt sparer du virkelig mange penge, hvis renter holder sig lav i lang tid endnu.

Det handler også om temperament, da nogle ikke sover så godt, hvis de har en risiko med variable lån. Dette skal du derfor gøre op med dig selv, da det ikke er rart med en dårlig nattesøvn på grund af stigende renter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *